Články

Rozvod - lež a podvod. Komu a na kom ale…?

Rozvod - lež a podvod. Komu a na kom ale…?

Do této kategorie patří také hojně diskutovaný fenomén poslední doby, a sice rozvody. Uvádí se, že každé druhé manželství se rozpadá… Existuje celá řada hodnotících hypotéz, mravokárných názorů a „zaručených“ pravd o tom, proč tomu tak je. Nechci se na toto téma dívat touto hodnotící optikou. Zajímá mě toto téma právě ve smyslu oné lži.

Číst dál…

Když manažer nestíhá

Když manažer nestíhá

Zažili jste někdy pocit, že se bez Vás nic nepohne? Že musíte udělat vše sami, nikdo neudělá nic bez chyb a že byste se potřebovali naklonovat? A máte manažerskou pozici, nebo jste majitelem firmy?

Otevřít na webu BeBalanced

Závist – odsouzeníhodná vlastnost… Nebo je to jinak?

Závist – odsouzeníhodná vlastnost… Nebo je to jinak?

Zkusme se ale na tuto emoci podívat z jiného pohledu. Zkusme se na chvíli odpoutat od staletí a tisícíletí budované dogma o jednostranné konotaci pocitu závisti. Jak je možné, že nezávidíme úplně všechno? Některé věci například opravdu ze srdce přejeme a nemusíme se k tomu nutit. Například můžete jít na koncert Vašeho oblíbeného interpreta či Vaší oblíbené skladby a můžete zažívat skvělý pocit harmonie, který se dostaví při sledování mistrovsky odvedeného díla, které rozechvívá Vaši duši.

Číst dál…

JSOU POHÁDKY JEN PRO DĚTI?

JSOU POHÁDKY JEN PRO DĚTI?

Často to slýchám. Hlavně to s tím dobrým koncem se nám dospělým moc nelíbí... Proč? Nevěříme už tomu, čemu jsme jako malí tak rádi věřili? Nevěříme už dobrému konci, po kterém se tak dobře spí? Možná i právě proto už se nám nespí tak dobře

Číst dál…

Od víkendu k víkendu

Od víkendu k víkendu

Ukrajujeme den za dnem a snažíme se zaměstnat mozek novými a novými podněty z vnějšku. Je jich tolik, že tento životní styl rádi nazýváme hektickým. A když už nenacházíme dostatek podnětů v realitě, tak máme dostatek filmů nebo počítačových her anebo je tady facebook. Takhle to máme a takhle je to normální. Má to tak každý, tak proč to řešit. V práci mám tolik stresu, že se přeci musím o víkendu a večer „odreagovat“.

Otevřít na webu BeBalanced