JSOU POHÁDKY JEN PRO DĚTI?

JSOU POHÁDKY JEN PRO DĚTI?

JSOU POHÁDKY JEN PRO DĚTI?

16. září 2019 18:23

JSOU POHÁDKY JEN PRO DĚTI?

Často to slýchám. Hlavně to s tím dobrým koncem se nám dospělým moc nelíbí... Proč? Nevěříme už tomu, čemu jsme jako malí tak rádi věřili? Nevěříme už dobrému konci, po kterém se tak dobře spí? Možná i právě proto už se nám nespí tak dobře.

A co když je to všechno jinak? Co když existují pohádky také pro dospělé? A třeba to nejsou až tak odlišné pohádky od těch, co jsme měli rádi jako malí. Jen je tam pro nás nachystána jiná dimenze, kterou jsme dříve neviděli, nebo ještě neměli vidět.

V pohádkách je zhuštěná lidská zkušenost tak, jak jsme ji žili po tisíciletí. Kromě zkušeností jsou v pohádkách ukryta opravdová bohatství. Kde? Třeba v tom, že existují východiska i ze zdánlivě bezvýchodných situací. Že existuje vidina dobrého konce. Že nikdy není pozdě začít - stačí udělat alespoň něco. A nebo třeba jen to, že na to prostě nejsme sami. Že někdo už kdysi šel podobnou cestu, jako jdeme teď my.

Naše cesty jsou individuální, je jen na nás, jaké naše cesty budou. Ale v pohádkách se můžeme podívat na mapu, kudy se dá také jít.

Jednou z takových možností, jak se na to všechno podívat jiným pohledem, může být také chystaná konference "Pohádka pro druhou polovinu života", která se uskuteční v Be Balanced v adventním čase.Do Vánoc je sice ještě daleko, ale do konce září máte možnost ze zúčastnit za pohádkovou cenu!!:-) O Vánocích potom můžete shlédnout celou plejádu oblíbených pohádek jiným, bohatším pohledem.

Pokud chcete vědět, jak pro Vás může být pohádka platná i v dospělosti, vřele doporučuji a srdečně zvu!! Na konferenci vystoupí řada zajímavých osobností, kteří k tématu mají rozhodně co říct. Například Pavel Zach - předseda České společnosti pro analytickou psychologii, či profesorka Anna Hogenová, filosofka a fenomenoložka a mnoho dalších osobností.

https://www.bebalanced.cz/services/pohadky-pro-druhou-polovinu-zivota/

Zaujal vás článek? Přečtěte si více o službách, které nabízím.